Alweer wat geregeld

Deze week zijn we eindelijk weer eens een eind opgeschoten met de voorbereidingen. We hebben na veel geharrewar met de bank getekend voor de hypotheek, althans het Duitslandgedeelte daarvan. De andere twee delen moeten bij onze notarissen worden afgehandeld. Maar dat schijnt allemaal binnenkort in orde te komen. Dat mag ook wel want over vier weken is de overdracht.

Verder zijn we weer naar Goch geweest en zijn we nu de trotse bezitters van een Duitse bankrekening. Jawohl. Een ander belangrijk punt op de agenda was het aanvragen van ADSL. We kunnen immers niet zonder in deze moderne wereld. De mevrouw van Deutsche Telekom wist ons te verrassen met de mededeling dat we zowaar niet de gevreesde 1 Mb-verbinding krijgen maar dat ze inmiddels 6 Mb kunnen leveren! We moeten het eerst nog zien maar als dat klopt zul je ons tot in Nederland kunnen horen juichen. 

Andere zaken die we op ons verlanglijstje hadden staan waren een aanhangwagen en een betonmolen. Via internet hadden we van een meelevende lezer de tip gekregen om eens bij de Praktiker te kijken in Kleve, een grote bouwmarkt. En ja hoor, die kunnen zowel een betaalbare betonmolen als een niet te dure aanhanger leveren. Nog leuker is, dat ze deze week 20% korting op alles – ja alles! – geven en we zo wel heel goedkoop de aanhanger konden aanschaffen. Hij wordt geleverd tegen de tijd dat we de sleutel krijgen, dus dat komt heel mooi uit. Dan kunnen we het kenteken tegelijk regelen met het kenteken voor Franks nieuwe auto. Die overigens heel mooi is. Hij staat namelijk al bij de dealer en we hebben hem vrijdag uitgebreid bekeken. Nog een paar weekjes wachten helaas…

 

 

 

Een gedachte over “Alweer wat geregeld”

  1. Dat zijn goede berichten. Zo idd tof zijn als jullie lekker snel internet kunnen krijgen. Dan kun je dat evt ook gebruiken voor beveiligingscamera’s hier en daar op het terrein die je kunt checken vanuit het woonhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *