Uit eten

Wij gaan sinds we geëmigreerd zijn vaker uit eten dan voorheen. De prijzen in de horeca liggen hier nu eenmaal lager dan in Nederland.

Zo komen we graag bij het Heidestübchen in Goch. Een Duits no-nonsense restaurant, een soort cafetaria+. Je kunt er (zoals in elk restaurant) gaan eten, maar je kunt er je eten ook afhalen. Het is eenvoudig maar erg goed. En alhoewel ze van alles hebben, zijn schnitzels (in allerlei variaties) wel hun specialiteit. Gemiddeld betalen we daar een tientje per persoon. Het nadeel van het Heidestübchen is wel dat de zaak erg populair is. Vaak is er een wachtrij van mensen die wachten op een tafel en het schijnt zelfs wel eens te gebeuren dat de mensen buiten staan te wachten.. Maar als er plaats is, is het eten dan ook erg goed.

Ook gaan we regelmatig naar de Pfeffergrill, dat is echt een cafetaria, maar ze hebben ook 6 tafels waaraan je kunt eten. En de zaak wordt geleid door Oost-Europeanen en ze hebben dus ook dingen die oorspronkelijk uit Oost-Europa komen zoals Cevapčići. Mijn favoriet daar is de grillteller, een paar heerlijke soorten vlees met friet. Hier betalen we zo’n 8 euro per persoon.

Op dinsdagavond is Haus Huck in Goch een aanrader. Die hebben, alleen op dinsdagavond, schnitzel-buffet. Voor 7,49 kun je zoveel eten als je wilt. Wat er bij het buffet te vinden is is elke week anders. Schnitzel is er vanzelfsprekend altijd maar er is altijd wel een ander soort vlees bij, friet en gebakken aardappels, salades, groenten en vaak zelfs iets als boerenkool met worst ofzo. En er zijn ook altijd lekkere toetjes. Het is eenvoudig maar ook weer geweldig goed en zeer betaalbaar.

Als we zin hebben in Chinees dan gaan we naar Kahn. Hij zit op een zeer ongezellig industrieterrein maar als je binnen bent heb je dat niet meer in de gaten. Kahn  is befaamd vanwege zijn buffet. Het is zo verschrikkelijk uitgebreid dat ik echt niet op kan noemen wat je er allemaal kunt vinden. In elk geval zijn er diverse soepen, heel veel verschillende “Chinese” gerechten, sushi, taart, ijs en nog veel meer. Maar het leukste en lekkerste is wel de Mongoolse grill. Hier staan een groot aantal rauwe vlees- & vissoorten, groenten, rijst & bami, je legt het op een bord, je doet er eventueel nog een of andere saus bij en je levert het in bij de kok (wel even een wasknijper met tafelnummer aan je bord). Zodra het klaar is komt de ober je zelf samengestelde gerecht naar je toe brengen. Wij vinden het echt heerlijk. Het enige nadeel van Kahn is dat het vrij massaal en druk is, het voordeel is wel dat de zaak zo groot is dat ze altijd plaats hebben. Het buffet kost 13,80 per persoon en inclusief een paar drankjes blijven we meestal nog ruim onder de 20 euro per persoon. Mocht je liever in Kleve gaan eten, dan kun je terecht bij China Palast. Het concept is hetzelfde en de prijs is ook vrijwel hetzelfde….

Hebben we geen zin om de deur uit te gaan, maar ook geen zin om eten klaar te maken, dan komt het nog wel eens voor dat we bestellen bij Pronto in Pfalzdorf.. Behalve pizza hebben ze ook döner en schnitzels enzo en als je dichtbij woont komen ze het nog brengen ook.. 🙂

3 gedachtes over “Uit eten”

  1. Bedankt voor de nuttige informatie die kort maar mooi omschrijft waar je lekker kunt eten.
    Nog een aanrader in Goch, ” am Markt” , een duits balkan restaurant. Een zeer vriendelijke familie, gratis soep vh huis, saladebar, warme groenten bij de heerlijke gerechten. Een aanrader is zeker de wildschotel voor twee personen, super!
    John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *