Brand op de snelweg

Vanmiddag reden we naar een hotel in Hemet California. Hier blijven we 2 nachten. De route liep over de Interstate 15 en stukjes oude route 66. Toen we in het hotel aankwamen zette Renée de TV aan om te kijken welke kanalen we hadden en zagen …. de snelweg waar we een uurtje daarvoor reden.

https://www.youtube.com/watch?v=HceAW7t7MYA

De snelweg loopt door een woestijn. Bij woestijn denken wij vooral aan de Sahara en dergelijke woestijnen met alleen zand, maar in deze woestijn groeien kleine struikjes. Het is heel warm en droog, en dus zijn die struikjes ook droog. Die vatten dus door het minste vlam. Er stond vandaag een warme wind en dat is ideaal om vuur snel voort te drijven. Helaas lag de I15 in de weg en dus ging het vuur over de snelweg en stonden er een aantal auto’s in brand. Die auto’s reden in ene langzaam rijdende file., het was vrijdagmiddag en de I15 is de enige snelweg in die omgeving. En zeker aan het begin van het weekend rijden er veel mensen van en naar Las Vegas en Los Angeles.

Het is best wel even schrikken als je de snelweg op TV ziet waar je een uur daarvoor stond en reed.

Gelukkig zijn er geen mensen omgekomen, wel hebben er een aantal mensen brandwonden. Waren we een half uurtje later geweest dan was de kans aanwezig geweest dat onze Prius op die beelden te zien was geweest.

Een gedachte over “Brand op de snelweg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *