Over ons

Dankzij een bijeenkomst van liefhebbers van Bob Evers boeken hebben Renée en Frank elkaar ontmoet. Renée woonde in Haarlem, Frank in Roosendaal. Vanwege werk en andere beslommeringen was het niet zo eenvoudig om samen te gaan wonen. Na een tijdje is uit deze relatie onze zoon Christan voortgekomen….

Eind 2006 hadden we een oplossing voor het werk en de andere beslommeringen. Renée werkt bij een grote energieleverancier met kantoren door het halve land en Franks inkomen kan tijdelijk wel even gemist worden. Aangezien Renées werkgever veel kantoren in de regio Arnhem en Nijmegen heeft, zijn we daar in de buurt gaan zoeken. En toen kwamen we erachter dat net over de Duitse grens de huizen wel veeeeel goedkoper en mooier zijn, het daar veel rustiger is en de huizen en tuinen over het algemeen groter zijn…

En dus maar eens gaan zoeken. En informeren bij familie en kennissen die al geëmigreerd zijn naar Duitsland. Vooral een forum waar we beiden regelmatig rondkijken bood best wel veel informatie. En zo vonden we ook mooie huizen bij een goede in Duitsland gevestigde makelaar. En een school waar Nederlandstalige kinderen meer dan welkom zijn.

En zo is het allemaal gekomen..

Het weblog is bijgehouden vanaf het moment dat we een huis gevonden hebben.. Onze plannen staan erop maar ook gewone dagelijkse dingen die horen bij het leven op het Duitse platteland.