Oliecrisis

Sinds vandaag hebben we een persoonlijke oliecrisis hier.

Zo af en toe loop ik naar de kelder om te kijken hoeveel olie er nog in de tanks zit. Tot m'n schrik zag ik dat ze practisch leeg waren. Snel gebeld naar de leverancier. Die kon begin februari komen. Gelukkig kon het ook volgende week vrijdag toen we vertelden dat we practisch zonder zaten. Maar goed, als we op deze manier doorgaan redden we het geen 1,5 week en dus maar alle verwarmingsradiatoren op de laagste stand, zo kort mogelijk douchen en veel hout stoken.

En dus zit ik dit nu met 2 truien over elkaar aan te schrijven. Hout stoken gaat best lekker, maar als de kamer 12 graden is en best groot, dan duurt het best wel een tijdje voordat het behaaglijk is. 1 voordeel wel. De olieprijs was op een diepterecord toen we het bestelden. In de zomer van 2008 was een liter stookolie rond 95 cent, nu kost het zo'n 45. Met 6000 liter scheelt dat best wel aardig wat (3000 euro om precies te zijn). Maar als je gas gebruikt, zoals in Nederland gebruikelijk is, hoef je in ieder geval niet in de gaten te houden of het niet bijna op is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *