Bezoekje aan zendamateurs in de buurt

Zoals elders op dit weblog te lezen is ben ik gelicenseerd radiozendamateur. In de buurt van Goch is een zeer fanatieke groep zendamateurs met een eigen clubhuis. Dit ligt naast de afrit van de snelweg, zodat deze me een aantal jaren geleden al opviel. Deze hadden vandaag een open dag en daar ben ik samen met een vriend naar toe geweest. Een kleine fotoimpressie hieronder


Contest in volle gang. Een blik in de imposante hoofdshack. Ze hebben trouwens aparte shacks voor 10, 15, 20, 40, 80 en 160 meter. Alle 6 hetzelfde uitgevoerd en ook alles dubbel uitgevoerd. Op de voorgrond Jeroen PD5CW

IMGP3982_resize.jpg

Dezelfde shack

IMGP3984_resize.jpg

15 meter

IMGP3990_resize.jpg

Rotorschakelaars en lampjes op welke band er op dat moment gezonden wordt

IMGP3989_resize.jpg

Serverruimte

IMGP3986_resize.jpg

Antennemast

IMGP3991_resize.jpg

De rotoren. Onderin de mast zodat je er makkelijk bij kan.

IMGP3992_resize.jpg

Nog 3 masten. We hebben er in totaal 7 geteld..

IMGP3994_resize.jpg

Nog meer antennes.

IMGP3995_resize.jpg

Meer info op de website van DR1A/DF0CG

Een gedachte over “Bezoekje aan zendamateurs in de buurt”

 1. Inderdaat het was opendag op het Club station DF0CG / DR1A te Goch
  ik heb zeer genoten en daar is echt aan alles gedacht. zo is elke shack (dat is een ruimte waar de radio hobby wordt uitgevoerd) alles dubbel uitgevoerd. zoals 2 radio’s, 2 computers, 2 rotor systeem, 2 versterkers ezv ezv
  8 verschillende grote masten met minimaal 2 antenne’s per mast.
  er waren zelfs een paar ruimte waar niet gefotografeerd en gefilmt mocht worden. daar werd het brein van dit club station op gedraaid. alle kamers waren in een kelder van een grote boeren schuur verstopt. de temp. was daar beneden zo warm door alle app. dat stoken bijna niet nodig was. later weer buiten gekomen voede je de kou weer van de buiten lucht (+2 c)
  ik genoot zo er van dat frank mijn bijna niet mee naar huis kreeg.
  ik wil frank ook bedanken voor de gastvrijheid en het vriendelijke gezin.
  als frank het goed vind kom ik zeker nog eens terug. Jeroen de PD5CW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *