Sneeuwoverlast

Het heeft hier gesneeuwd. Heeeeel erg gesneeuwd. Afgelopen vrijdag lag er op de weg die langs ons huis en tuin loopt ongeveer een meter sneeuw. Niet dat er overal een meter sneeuw lag, maar die weg ligt dieper dan de rest en dus hoopt de sneeuw zich daar op. Om een uur of 9 had de eerste sneeuwschuiver het begin bereikt, hij is een klein uur bezig geweest om boven te komen en rond de middag had hij een spoor gemaakt waar net 1 auto door kon. Maar die kon dan niet verder, aangezien de weg die langs onze tuin weer naar beneden loopt ook nog vol sneeuw lag. Daar is hij een groot deel van de middag mee bezig geweest, op een gegeven moment zelfs geassisteerd door een bulldozer, die de z’n bak over de weg schoof en als hij vol was de sneeuw simpelweg naast de weg deponeerde.
Onze buurman (die hier al heel z’n leven woont en hij is kort voor de oorlog geboren) had het nog maar 1x zo erg gezien en dat was in de winter van 62/63, dat was ook een heel erg koude winter met heel veel sneeuw, en toen lag er hier ongeveer evenveel als nu..
Hieronder staan foto’s. Vooral op de laatste foto is goed te zien hoe hoog de sneeuw was. En dat was niet eens het hoogste gedeelte.Renée heeft ook nog foto’s gemaakt van Christan en ik in de sneeuw.

Zo stuift de weg dus steeds vol

En alhoewel het niet zo goed te zien is, sta ik op de laatste foto’s tot m’n middel in de sneeuw. De sneeuw zal daar dus zo’n 1,5 meter hoog zijn, oftewel is de kuil waar de sneeuw in ligt zo’n 1,5 meter diep.

Een gedachte over “Sneeuwoverlast”

  1. Wauw ! Ongelofelijk zeg !!
    Enneh gelijk een goeie smoes om een dagje niet op het werk te verschijnen ? *grijns*
    We wensen jullie hele mooie feestdagen en een schitterend 2011 !
    Hugs uit Hillywood !
    Lieke en Julian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *