De laatste loodjes over route 66

Over de afgelopen dagen is niet zoveel te vertellen. We hebben route 66 verder gevolgd en hebben daarbij mooie landschappen en de meest fraaie wegen en paden gezien. Ook zijn we bij de Hoover dam geweest. Gisteren kwamen we nog langs Bagdad Café, dat in een film gebruikt is. We kenden de film niet. Helaas stond er een bus vol Franse mensen die allemaal in en om dat café waren. We zijn er wel even binnen geweest, maar het was vooral een verkoop van souvenirs en andere prullaria. Ook kwamen we langs een bar middenin de woestijn waar een oud tankstation bij was waar nog 2 bijzonder oude auto’s bij stonden. Oud, oftewel vrijwel vergaan.

Wat wel erg leuk was, vandaag zijn we in 2 Route-66 musea geweest. Als eerste het museum in Barstow (we sliepen die nacht ook in Barstow) en als tweede het museum in Victorville. Eerlijk gezegd, het museum in Barstow vonden we leuker. Het had veel meer dingen die met route 66 te maken hadden. Zoals bordjes die langs de route stonden, oude auto’s, een oude politie-Harley, oude kleding en ook een oude jukebox die gewoon gebruikt kon worden met muziek uit die tijd.

Het museum in Victorville had wat meer dingen die zijdelings met Route 66 te maken hadden. Ze hadden wel een voorkant van een VW hippiebus waar je in kon gaan zitten om op de foto te gaan. Er lagen ook wat hippie-accessoires in om jezelf te verfraaien.

P1010912-crop

1 van de beheerders van het museum die hoorde dat we uit Duitsland kwamen vertelde dat hij een VW-liefhebber was. Hij had een uit Duitsland geïmporteerde kever model 1959 die hij rond die tijd gekocht had. Aangezien het allemaal woestijn is daar roesten auto’s daar ook bijna niet, dus het metaal is nog als nieuw. Hij had er alleen een keer een nieuwe motor ingezet. Rond die tijd wilde geen enkele automonteur zich aan reparaties aan die kever wagen omdat ze hem niet kenden en dus moest hij dat zelf doen. En hij heeft de rest van zijn leven kevers gerepareerd..

Terloops kwamen we ook nog langs Elmer’s bottle tree ranch. Een kunstenaar die de flessenverzameling van zijn vader erfde heeft een soort kapstokken gemaakt en heeft daar al die flessen aan gehangen. Er staan ook nog allerlei andere voorwerpen op zijn ranch.

P1010909_resize

P1010905_resize

P1010903_resize

Het is een wonderlijke surrealistisch gebeuren middenin de woestijn.

We hebben onze tocht langs route 66 overigens afgesloten. De route door Los Angeles is niet in relatief korte tijd te doen aangezien je de laatste 50 kilometer (grof geschat) dwars door Los Angeles moet en op elk kruispunt moet stoppen voor een stopbord of een stoplicht. Aangezien we niet heel route 66 hebben gevolgd heeft het ook geen zin om 2 dagen uit te gaan trekken om dwars door LA te gaan toeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *