Een hypotheek?

Vandaag zijn we bij de hypotheekadviseur geweest. Want ja, we moeten natuurlijk wel de financiën rond zien te breien. Nu is dat op zich niet zo’n probleem, omdat we drie huizen te verkopen hebben: dat van Frank, dat van Renée en dat van Renées vader, een erfstuk. Alledrie de huizen hebben overwaarde en op basis daarvan hebben we eigenlijk alleen een soort overbruggingshypotheek nodig, tot ze alledrie verkocht zijn. Dan kunnen we de hypotheek weer aflossen.
De adviseur heeft samen met ons bekeken wat het handigste was. Want we willen natuurlijk een zo gunstig mogelijke regeling, zonder boete voor aflossing en dergelijke. We zijn uitgekomen bij de ING, die een speciale Duitslandhypotheek heeft. Een hypotheek voor mensen die een huis in Duitsland kopen dus. Het bleek mogelijk om de hypotheek zodanig te construeren dat we elke keer als er een huis verkocht wordt, een deel af kunnen lossen zonder boete. Na verkoop van alledrie de huizen hebben we dan geen hypotheek meer en is de boerderij helemaal van ons. Prettig vooruitzicht!
Volgende week komt als het goed is de offerte binnen en kunnen we alles verder regelen. Vol goede moed hebben we de makelaar gemaild dat het allemaal gaat lukken. En nu staat “ons” huis op de site met de vermelding: Verkocht onder voorbehoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *