Zomaar wat dingetjes

Ik ben net weer terug van een weekend in ons nieuwe huis. Frank is behoorlijk druk bezig geweest met zijn nieuwe speeltje:

Er valt uiteraard heel wat te maaien bij ons. Zeker omdat de brandnetels overal woekerden. Frank is flink tekeer gegaan met de maaier met als gevolg dat we nu op plaatsen kunnen komen die voorheen onbereikbaar waren. Zo kun je nu tussen de dennen wandelen en is een stukje tuin met kersen- en appelbomen bereikbaar geworden. Verder heeft hij uitgevonden dat we twee enorme bomen met walnoten hebben (dat wordt een prima oogst, ze zitten bomvol).

Tussen de brandnetels achter de schuur zijn hordes bessenstruiken tevoorschijn gekomen, we hebben vandaag staan plukken, twee enorme bakken vol en nog kun je nauwelijks zien dat er wat af is.

De meeste hekken zijn verwijderd, zodat je makkelijk het hele terrein over kunt lopen. Ook handig voor de vele hazen en fazanten, die zie je echt bij bosjes over het terrein lopen. De hazen zijn niet echt schuw, je kunt er dichtbij komen, erg leuk! Ik zal volgende week eens kijken of ik er een paar op de foto kan zetten.

Wat helaas nog niet verwijderd is, zijn de grote strobalen onder het prieel. Die zouden weggehaald worden door de eigenaar van de paarden die voorheen in de wei liepen, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Er ligt in die hoek nogal wat rommel en als het stro weg is, kunnen we daar op gaan ruimen. Maar dat kan dus nog niet.

Christan moet nu nog 1 week naar school. Hij heeft een prachtig rapport. We plagen hem een beetje dat de hele klas over is naar groep 4, maar dat hij terug gaat naar de tweede klas. Dit vanwege het Duitse schoolsysteem dat klassen kent zoals wij die vroeger zelf op school hadden. Gelukkig kan hij er zelf de humor wel van inzien. Hij wil erg graag naar zijn nieuwe school. Na volgend weekend gaat hij bij opa en oma in Roosendaal logeren. Dat geeft Frank en mij wat tijd om te klussen en bovendien moet ik mijn hele huis nog inpakken de komende drie weken. Hele klus! Ik ga maar erg veel weggooien en naar de kringloopwinkel brengen denk ik…

Een gedachte over “Zomaar wat dingetjes”

 1. Hoi Reneé,
  Leuk dat we zo een beetje kunnen volgen hoe het jullie vergaat. Er zijn dus nog veel verrassingen op jullie terrein. En genoeg te eten als ik het zo hoor, jullie zullen geen scheurbuik krijgen met al dat verse fruit.En wilde dieren voor op de bbq. Wat wil je nog meer :+)))
  Wij vertrekken zaterdag naar Griekenland, Julian heeft gisteren zijn A gehaald, en heeft, net als Christan een prachtig rapport. Wil je nog even sterkte wensen met het inpakken. Meid, wat een klus. Nou, ’t zijn de laatste loodjes moet je maar denken, binnenkort zit je eindelijk in das traumbauernhof. Ik hoop dat de naamval correct is, mein deutsch ist zum kotschen.
  Dat moet dus beigespeicherd, goeie smoes om vaak langs te komen straks, toch ???
  Groetjes aan Frank en knuffel voor Christan !
  Lieke en Julian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *