Vuilnisbakken

Nee nee, dit heeft niets te maken met grappen over vuilnis…

Wij zagen overal vuilnisrolcontainers buiten staan die wij niet hadden. Wij hadden er 2, een grijze (restafval) en een groene (papier). Dan hadden we ook nog een grote krat (voor glas). Maar we zagen ook nog bruine en gele. Wij dat maar eens navragen bij de gemeente.. Wat blijkt, de gele is voor grune punkt (ik had daar persoonlijk een groene voor genomen) oftewel verpakkingsafval en de bruine is voor groenafval… En dan blijk je 3 van die kratten (ongekleurd, groen en bruin glas) te moeten hebben.

Geen probleem volgens de gemeente, die komen we brengen. En inderdaad. Gisteren stopte er een auto die een container met een geel deksel en 3 kratten bracht  waardoor we nu dus 1 krat teveel hebben. Maar goed, die is dan weer reuze handig in de keuken om oud papier in te verzamelen. En aangezien we toch bijna geen leeg glas hebben, gebruiken we krat nummer 2 als opslag voor lege frisdrankflessen… De laatste 2 staan nu buiten, de ene met 2 lege wijnflessen (oma is geweest..Smile ), de andere met 1 lege glazen pot..

 

Over vuilnis-bakken (grappen over vuilnis) gesproken..

Het grof vuil wordt hier kennelijk op bepaalde dagen opgehaald. Van de week stond er bij veel huizen grof vuil buiten. Matrassen, oud hout van kastjes enzo.. Maar niets van metaal.. Huh Nu had ik al eens gehoord dat op dat soort dagen er mensen in Poolse en Nederlandse auto's rondrijden om het oude metaal tussen het vuil uit te zoeken. En ja hoor, even verder kwam ik een pickup met aanhanger tegen waarvan de assen doorbogen onder de lading van …. metaalafval.

2 gedachtes over “Vuilnisbakken”

 1. Hoi Renee
  Ook toevallig, we zaten toevallig vandaag aan jullie te denken. Aankomende week is ook mijn laatste vrije week (net als Christan) dus misschien dat we deze week iets af kunnen spreken??
  We hebben het er al eerder over gehad maar ja, ik wil het persé zien met mooi weer natuurlijk !
  Ach, die verhuistroep, daar kom je ook wel weer overheen, het ergste heb je nu gehad. Hoe voelt het een leven als Deutscher ??
  Heb je trouwens geprobeerd te bellen maar kan het zijn dat je 06 ’t niet meer doet ??
  Anyway: zou leuk zijn als je ons even zou bellen dan spreken we gelijk iets af.
  Heel veel groetjes aan Frank en Christan,
  Lieke & Julian

 2. beste ‘duitsers’haha.
  We hebben jullie hele weblog gelezen en veel interessante informatie gevonden.Zelf hebben we ons oog ook op een huis in Pfalzdorf laten vallen.Zijn er eigenlijk best al een beetje ‘verliefd’ op,maar hebben nog geen idee hoe alles te regelen.Ten eerste is mijn man(Martien) pas afgelopen mei voor zichzelf begonnen als schilder in Nederland.Hij heeft het daarmee wel erg druk,maar hoe en waar je nu het best een hypotheek kan aanvragen is voor ons nog een raadsel.Misschien hebben jullie een tip?Tevens hebben wij zelf nog geen makelaar.Kunnen we bij evt koop gewoon met de verkopend makelaar meegaan of is het beter om zelf ook iemand in te schakelen.Ik hoor graag van jullie.Mvg henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *