Een spannende dag!

Vandaag was een bijzondere dag: Christans eerste schooldag in Duitsland! Best wel spannend natuurlijk. Gelukkig waren we al eens op school geweest om te kijken dus helemaal onbekend was het niet. Beneden troffen we meteen al een Nederlands meisje dat ook bij Christan in de tweede klas (= groep 4) kwam. Samen liepen we naar boven en vonden het lokaal. Daar was nog een nieuw Nederlands jongetje (met wat tranen) en met zijn drietjes stonden ze natuurlijk wat sterker tegenover al het onbekende.

Omdat het de eerste schooldag was, waren nog niet alle kinderen er, ze waren met zijn elven vandaag. Het was dan ook voornamelijk kennismaken en Christan vond het allemaal best leuk. Gelukkig past hij zich altijd wel snel aan.

Toen we hem om 11.30 uur ophaalden was het dan ook een en al smiles al was hij blij ons weer te zien. Er was nu ook een Nederlandse juf bij – juf Babs – en dat praat natuurlijk wat makkelijker. Ze vertelde ons dat Christan absoluut wel zo'n echte Duitse schooltas moet hebben. Want de Nederlandse is te klein. Gelukkig hadden we van de week een mooie Harry Pottertas gezien en die heeft Christan uitgekozen (wat zijn die dingen duur!). Nu is hij er helemaal klaar voor!

Tas waar ga je met dat jongetje naartoe?

 

3 gedachtes over “Een spannende dag!”

 1. Ha Christan !
  Je lijkt wel een brugpieper met die grote tas ! Wat stoppen ze daar allemaal in ? Toch niet veel boeken hoop ik, of denken ze dat je in groep 4 van het VWO zit ?? haha.
  Je kijkt er ook een beetje moeilijk bij.
  Maar we weten zeker dat je het heel erg naar je zin gaat krijgen.
  Toch wel lekker in het zwembad geplonsd toen je weer thuis was ??
  Groetjes van Julian & Lieke

 2. wow, geweldige tas hoor!
  en die tassen zijn hier idd wel erg groot!
  Mijn zoontje van twee heeft van oma (ook hier in dl) vorige week ook zo’n mooie tas gehad…..je kunt je voorstellen wat voor grappig gezicht dat is als ie – heel gewichtig- door de kamer rondsjouwt met dat ding op zijn rug….!!!
  Fijn dat christan het best naar zijn zin had op zijn nieuwe school!
  praat ie inmiddels al goed duits?
  groetjes, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *