Krankenkasse

Nog wat dingen die we deze week geregeld hebben: een postbus (in Boxmeer, voor Nederlandse post) en de inschrijving bij de Krankenkasse.

Als je in Duitsland woont maar in NL werkt, kun je in NL verzekerd blijven. Je moet je dan evengoed wel inschrijven bij een Duitse verzekering, je krijgt daar dan een pasje van zodat je ook in Duitsland naar een arts of ziekenhuis kan.

Wat lastig is, is dat Christan niet in NL verzekerd kan blijven (vraag me niet waarom, hij is per slot van rekening gratis verzekerd tot zijn 18e). Hij moest dus ook in DLD worden ingeschreven. Hij mag nu ook alleen in DLD naar een arts, behandeling in NL is alleen mogelijk na voorafgaand overleg met de Krankenkasse.

En wat nóg lastiger is: ik moet een afschrift van zijn geboorteakte overleggen. Ik was al bang dat ik terug naar Haarlem zou moeten daarvoor, maar dank zij DigiD kan dat gelukkig ook online. Moet ik alleen wel even de scanner zien op te graven uit al die dozen hier. Ik moet een digitale kopie van mijn ID meesturen…

Edit: ik herinner me net dat ik nog een scan heb van mijn paspoort dat nog een week geldig is

Edit op edit: de site weigert als ik bij Betalen aankom…

Moet ik nu alsnog naar Haarlem?

 

P.S. We hadden ineens een noodklus: vanmorgen werden we niet door de wekker wakker, maar doordat we door het bed zakten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *