Elk nadeel hep se voordeel…

… zei een bekende Nederlander al eens.

Een groot voordeel van in Nederland wonen is dat je makkelijk TV kunt kijken. In elk klein dorp heb je tegenwoordig al kabel-TV, en daarbuiten heb je dingen als Digitenne en digitale TV van KPN. Het nadeel van het buitenland is dat je dat meestal niet hebt. En als je wel kabel hebt zitten er geen Nederlandse zenders op. Wij hadden gelukkig al vrij snel een schotelantenne waarop ook van alles te zien is. Hierdoor kunnen we toch weer "genieten" van alle Nederlandse en allerlei anderstalige zenders (buitenlandse zou een raar woord zijn in dit verband aangezien de Nederlandse zenders voor ons ook buitenlands zijn en de Duitse juist binnenlands).

Helaas gaan de regionale zenders van satelliet wijzigen. Niet dat we daar dagelijks naar kijken, maar het is toch wel prettig om ze te kunnen bekijken. Vandaar dat we maar eens flink uitgepakt hebben. Een nieuwe schotel met 4 LNB's, welke alle Astra-satellieten en Hotbird ontvangt. We kunnen nu meer dan 3000 TV- en 1000 radiozenders ontvangen….

Tevens hebben we 2 nieuwe ontvangers gekocht. De zogenaamde Dreambox. Voor de kenners, een DM500 en een DM600. Ontvangers die werken onder Linux (zeg maar net zoiets als Windows, maar dan anders). Het voordeel van die dingen is dat je de software die erop draait kunt aanpassen waardoor allerlei leuke dingen mogelijk worden. Bijvoorbeeld de zenders indelen via de PC (op beide ontvangers tegelijk). En nog veeeeel meer. En voor de computeranalfabeten onder ons: nee hoor, het zijn gewoon satelllietontvangers, geen PC's.

Best jammer dat we geen kabel hebben. Maar toch, dit is ook wel erg leuk.. Jaja

Nog even 2 fotootjes van dit moois.

Schotel

De 4 LNB's:

LNB's

(ja, die dingen horen zo scheef te hangen. Dat heeft te maken met de hoek van de satelliet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *