Badkamer gepimpt

Vandaag hebben we de tweede badkamer onder handen genomen. Want daar was weliswaar een douche, maar zonder iets er omheen, wat nogal natte taferelen opleverde bij gebruik. En omdat we gemerkt hebben dat we 's morgens nogal eens tijd te kort komen leek het ons handig om te zorgen dat ook de tweede douche operationeel zou worden.

Een douchewand hadden we al gekocht, evenals een nieuwe thermostaatkraan en een doucheslang. Omdat we in de reguliere badkamer een regendouchekop hebben opgehangen (die ik al had) hadden we ook een goede douchekop over.

Op zich is het installeren van zo'n wand niet echt ingewikkeld. Gaatjes boren, pluggen erin (let op Franks zeer integratie-waardige klusbroek – standaardklusuniform hier in Duitsland)

De rails vastschroeven en kitten, dan de zijwanden erin (hier nog met de oude kraan, slang en douchekop)

Vervolgens het vervangen van slang, kraan en douchekop en klaar is Kees, eh, Frank!

En zo ziet het eruit met de deur dicht

Afgezien van een flinke snee in zijn vinger – opgelopen bij het openen van de tube kit – is het allemaal vlekkeloos verlopen. Nu afwachten of we inderdaad tegelijk kunnen douchen, of dat er dan iemand onder de koude kraan komt te staan… maar dat weten we pas als de kit droog is (moet 24 uur drogen).

 

Update van Frank:

En nu is hij echt klaar.. Want het rekje hing nog niet.

Echt klaar

Nu resten er nog een paar klusjes in de badkamer, maar dat is toch niet te zien op deze foto.. Nieuwe wc-rol-houder en een nieuw slot en deurklink. In de deur zit nu een "normaal" slot, en er moet een wc-deur-slot in, met een draaiknop om 'm dicht te doen dus. 

4 gedachtes over “Badkamer gepimpt”

 1. Goed werk !
  En leuk pakje: je lijkt Mario van Super Mario Bros (Nintendo) wel.
  als je die kent. Zal wel: want je zit in de doelgroep..
  We kunnen komen logeren begrijp ik ??
  Greetz, Lieke
  PS. Ik mail je ‘m wel even mag geen foto toevoegen 🙁

 2. Mario heeft gelijk.. Zo’n broek is reuzehandig als je aan het klussen bent. Veel zakken waar je allerlei gereedschap en schroeven in kwijt kunt..

Reacties zijn gesloten.