Supermarkten

Opzienbarend zoveel supermarkten als er hier zijn. In de stad Goch (dus niet in de omliggende kernen) weet ik 1x Kaufland, 2x Lidl, 1x Aldi, 3x Plus, 1x Pennymarkt & 1x Edeka (en dan ben ik er vast nog wel een aantal vergeten). En dan moet je bij Aldi en Lidl niet denken aan de winkels met B-merken zoals ze in Nederland zijn, Duitse Aldi's en Lidl's verkopen een compleet assortiment met veel A-merken. In mijn oude woonplaats Roosendaal tel ik zo snel uit m'n hoofd 7 supermarkten. Het zullen er vast nog wel een paar meer zijn, maar goed, in Roosendaal wonen dan ook 4x zoveel mensen dan in Goch. Ik weet eigenlijk niet waarom er in Goch zoveel supermarkten zijn. Maar makkelijk is het wel.

Over supermarkten gesproken. Sinds Coca Cola z'n prijzen in Nederland weer eens verhoogd heeft, is het kennelijk lucratief geworden om in Duitsland cola te gaan kopen (ter info 1,5 liter Pepsi kost hier 79 cent (bij Albert Heijn 1,19) en 1,25 liter Coca Cola 89 cent oftewel 1,06 voor 1,5 liter (1,35 bij Albert Heijn)). Gevolg hiervan was dat er gewoon geen cola meer te vinden was bij de supermarkten in de plaatsen die dicht bij de grens lagen. In Kranenburg (waar Christan op school zit, waar ik dus elke dag kom en waar ik dan vaak boodschappen doe) bij de Pennymarkt zie ik al maanden geen Pepsi meer… Inderdaad, zie.. Want ik ben er achter waar het is. Ze staan tegenwoordig verstopt achter flessen merkloze cola. Ga naar die merkloze cola, til het karton op wat er altijd tussen die stapels met pakken met flessen cola ligt en daar heb je de Pepsi… Smiley Nu nog maar hopen dat Nederlanders die in Kranenburg cola willen gaan kopen dit niet lezen. Alhoewel, in de aanbieding bij de Plus kost het vaak maar 59 cent..

Een gedachte over “Supermarkten”

 1. prachtig, die kachel! héérlijk, die kachel!
  mooi, die kachel!
  maar begrijp niets van die pijp.. waar gaat die losse onderkant naar toe frank??
  je snapt het al, ik heb er nog nooit een aangelegd ..
  en wilde je nog wel komen helpen, haha ..
  veel groetjes, MJ –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *