Nieuwe kast

We zijn al een tijdje aan het nadenken over een boekenkast in de kamer. We willen daar een boekenkast over de hele breedte van de zijmuur. En die hebben we nu ook gevonden. Het wordt een echte Lundia-kast.

 Kast

De kast komt tussen de achtermuur en onze computertafel. En zo'n beetje tot waar de schuinte van het dak begint. Links in dat grote vak komt de televisie. En waar die kachel ingetekend staat, daar staat nu al onze kachel.. De vakken rechts van de kachel en het meest rechtse vak krijgt glazen deuren (die staan er al wel ingetekend, maar zie je bijna niet). En de onderste vakken zijn dieper dan de rest en die krijgen dus houten deurtjes met metalen greepjes met een houten handvat.

Het is een mooi systeem dit Lundia-systeem. Het Lundia Original-systeem wat wij hebben bestaat al 70 jaar.. Ook al heb je dus een kast van 70 jaar oud, je kunt hem nog steeds helemaal uitbreiden en er onderdelen voor krijgen. Mochten wij dus over een aantal jaren iets nodig hebben voor onze kastenwand dat zal dat dus ook wel leverbaar zijn. Nu alleen nog wachten totdat hij gemonteerd gaat worden. Een maandje of 2 ofzo.

2 gedachtes over “Nieuwe kast”

 1. Prachtig! Maar is die houtkachel niet schadelijk voor de boeken?/ boekenkast? Ik weet uit eigen ervaring dat zo’n houtkachel vreselijk veel plaatselijke warmte verspreidt.
  Veel geluk gewenst!
  Marjorie

 2. Hallo Marjorie,
  Hopelijk valt dat wel mee. De kachel staat namelijk voor de kast, als het ware. de kachel staat zo’n 30 cm van de muur af en de kast wordt (op de onderkastjes na) 30 cm diep. Daarbij is er aan beide kanten en de bovenkant van de kachel ook een goed stuk (ik dacht 60 cm) open gelaten.
  Vanzelfsprekend gaan we geen waardevolle boeken dichtbij de kachel zetten. En zodra de kast er staat zullen we eens gaan meten hoe warm het daarin wordt..
  Frank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *