Wie weet wat dit is?

Gisteren bij een garageverkoop hebben we dit apparaat op de kop getikt:

Het lijkt een soort doseerapparaat. Bovenaan zit een deksel, daar kun je het apparaat dus vullen. We hebben er nu kattenbrokjes inzitten Onderaan zit een knop. Als je daaraan draait, komen de kattenbrokjes uit de opening rollen.

Er zit ook nog een fraaie koperen schep bij.

We vermoeden dat het ding eens in een kruidenierswinkel of bakkerswinkel heeft gehangen. Misschien iets voor koffiebonen of zo?

Kortom: we willen graag weten hoe het ding officieel heet en waar het voor gebruikt werd. Zo te zien is het overgeschilderd, het zou best kunnen dat het oorspronkelijk met reclame beschilderd is geweest. Er staan geen kenmerken in. Het ding is (in ieder geval van binnen) van zink gemaakt.

Wie kan ons op weg helpen?

Intussen zijn we erachter.. Het blijkt inderdaad een apparaat te zijn wat vroeger bij kruideniers hing om koffie in te doen, waaruit ze dan, via de schuif, zakjes kunnen vullen. Bij ons hangt hij nu aan de muur en wordt hij niet voor koffiebonen, maar voor kattenbrokjes gebruikt..

2 gedachtes over “Wie weet wat dit is?”

  1. Hoi Frank,als ik eens een keertje langskom,doe mij dan toch maar liever een bakje koffie 😉 Leuke aanwinst,trouwens (zou goed bij mijn oude koffiemolens passen 😉

  2. Hoi Frank,als ik eens een keertje langskom,doe mij dan toch maar liever een bakje koffie 😉 Leuke aanwinst,trouwens (zou goed bij mijn oude koffiemolens passen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *