Europese verkiezingen

7 juni a.s. zijn er Europese verkiezingen. Als emigrant kun je op allerlei manieren stemmen maar wij vonden het het makkelijkst om dat hier te doen. Je krijgt dan ook gelijk een idee hoe stemmen hier gaat. Wij naar het stadhuis. De man die daarover ging moest eerst eens uitzoeken hoe dat ging, we waren de eersten die daarvoor kwamen. Na een formulier ingevuld te hebben staan we dus geregistreerd als "buitenlandse inwoners die hier willen stemmen". Hij vertelde ons ook nog dat er ook nog gemeenteraadsverkiezingen komen en dat we daarvoor automatisch een uitnodiging krijgen aangezien we hier in de gemeente wonen.

De gemeente hier werkt trouwens anders dan de meeste gemeentes in Nederland. In Nederland trek je meestal eerst een nummertje, je wacht een half uurtje a een uurtje en je kunt je melden aan de balie. Hier meld je je bij de receptioniste en die stuurt je door naar degeen die erover gaat. We hadden 3 dingen te doen daar, we moesten dus 3 mensen bezoeken, maar we hadden verder geen wachttijd, werden overal snel geholpen en waren dus in een uurtje klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *