Van grindveld naar voortuin

Zoals je op deze foto kunt zien, was onze voortuin één groot – gruwelijk – grindveld Daar wilden we graag wat aan doen, maar het bleek onmogelijk om de tuin met de hand van het grind te ontdoen.

 

 

Nu heeft wonen in Duitsland een aantal voordelen Eén daarvan is de Nachbarschaft. Dat wil zeggen dat je goed contact onderhoudt met je buren en elkaar over en weer helpt. Wij hebben geluk met onze buren, een ouder echtpaar waar we goed mee overweg kunnen. De buurman heeft een prachtige tuintractor-met-hulpstukken, en daarmee heeft hij onze voortuin omgewoeld.

Frank heeft vervolgens twee drie dagen staan spitten, we hebben een heg geplant langs de rand en vanavond hebben we met zijn drietjes een heel stel plantjes in de tuin gezet Allerlei kruipertjes, oleanders, camelia’s (die hier pinksterrozen heten), trompetbloemen en nog meer leuke dingen. Er moet nog meer in komen, maar dat is een ander voordeel van het hier wonen: plantjes zijn hier over het algemeen niet echt duur. En we kennen een kweker in Boxmeer die ook leuke dingen heeft voor niet al te veel geld (daar hebben we de heg vandaan maar bijvoorbeeld ook alle oude appelrassen die in het weiland staan).

Ene kant:

 

Andere kant:

En onze mooie den (kijk eens hoe die gegroeid is als je hem vergelijkt met de bovenste foto!)

Nadat deze foto’s zijn gemaakt heeft Frank nog meer plantjes neergezet. Nu maar hopen dat alles flink gaat groeien. Zon krijgen ze momenteel volop!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *