En weer een wat ouder apparaat…

Voor degenen die het niet weten: ik ben gelicenseerd zendamateur. Met andere woorden, ik heb lang geleden een cursus gevolgd en een diploma gehaald waardoor ik allerlei zenders mag gebruiken en daarmee op allerlei manieren berichten mag uitwisselen met mensen met dezelfde hobby. Daar heb je ook zenders voor nodig. En 1 apparaat miste ik hier nog voor, een zender voor de korte-golf banden.

Nu mag het bekend wezen dat ik een voorliefde heb voor oudere apparaten (zie bijvoorbeeld ook het weblogbericht over de telefoon). Dus toen een vriend me een Kenwood TS-520 aanbood (gemaakt eind jaren 70) zei ik gelijk ja. Helaas deed hij het niet meer. Maar gelukkig heb ik dan weer een andere vriend die verstand heeft van zenders en die aanbood om er eens naar te kijken. En het is gelukt. Kennelijk was er een of andere relais geoxideerd waardoor een en ander het niet meer deed.

Nu is het nog een kwestie van een antenne hiervoor maken (kwestie van een hoop draad aan bomen hangen) en een antennetuner (apparaat om de antenne af te regelen) en ik kan ‘m gaan gebruiken.

De voorzijde:

Kenwood TS-520

De binnenkant (1):

TS 520 binnenkant

De binnenkant (2):

TS 520 binnenkant 2

Reparatie van relais met heel fijn schuurpapier:

Relais TS 520

Een gedachte over “En weer een wat ouder apparaat…”

  1. Ja…zo maken ze het tegenwoordig niet meer. Leuk om te zien..bediening via kettinkjes en printplaten met elkaar verbonden via een kabelboom zoals ik dat nog (heeeel lang geleden) op de lts geleerd heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *