Vernieuwing van onze keuken

Al een tijdje wilden we eigenlijk bepaalde zaken vernieuwen in onze keuken. Het keukenblad was niet mooi, 1 pit van de kookplaat deed het al 2 jaar niet meer, de kraan lekte & de spoelbak liep ook met stop langzaam leeg. 1 voorwaarde hadden we we, we wilden onze oven houden want die is heel erg goed. De oude kookplaat is echter gekoppeld met de oven. Gelukkig wist een keukenzaak daar de oplossing voor: een losse kookplaat met knopjes op de plaat zelf.

Gisteren was het zo ver.

Maar eerst maar eens een “before” plaatje:

Oud

Onze keuken had ook erg lelijke grote randen langs de zijkanten

Rand

+/- 2 cm breed en hoog

Rand

Op donderdag ben ik zelf begonnen met slopen. randen eraf, keukenblad los. Tegenvaller was dat de oven eruit moest omdat daar schroeven boven zaten.

Keuken

Net zoals naast de koelkast. Dus die moest er ook uit.

kk

Maar, intussen stonden de nieuwe spullen al te wachten

Blad

vrijdagmorgen, 7:30… Ja, monteurs beginnen vroeg hier in Duitsland. En al snel zat het eerste stukje erop

1e

En de 2e met gat voor de kookplaat

Kookplaat

De man zaagt wat af. Ik sta intussen doodangsten uit uit vrees dat het verkeerd gaat.  Maar de man is heel precies en zaagt het perfect uit.

Zaag

En dan ligt het laatste deel er ook in

10

De nieuwe kookplaat. Inductie in plaats van keramisch.

Kookplaat

En de nieuwe spoelbak en kraan. Ontzettend groot naar ons idee. Maar wel erg handig. En hij ligt verzonken in het hout. In Duitsland schijnt dat vrij ongebruikelijk te zijn maar wij wilden het graag. Nu kun je zo alles van je blad in de bak vegen.

Bak

En zo ziet het er dan uit….

Klaar

Het nadeel was wel. Geen van onze pannen werkte, behalve een wok, een grillpan en een juspan. Veel pannen zijn namelijk niet geschikt voor inductie. Maar geen nood, Renée had al nieuwe gekocht, 1 pan uitgepakt en die bleek het ook niet te doen. En dan ga je dus maar op stel en sprong naar een winkel toe om nieuwe te kopen. Je moet toch eten. Gelukkig hebben we die wel gevonden.

Pan

Kraan

 

Update van 30 november: voor wie de gele streep naast de oven opviel,het oude keukenblad was kennelijk verkeerd gemaakt en daardoor stond de keuken aan de kant van het raam 3 cm te ver naar voren. Dit is opgelost, het nieuwe keukenblad was wel goed en de keuken is 3 cm naar achteren geschoven. Hierdoor bleef er echter een klein stukje over wat naast de oven te zien was. Hier zit nu een wit strookje hout.

Een gedachte over “Vernieuwing van onze keuken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *