Telefoon..

279286Als je als Nederlander naar het buitenland verhuisd, zoals in ons geval naar Duitsland, dan raak je vanzelfsprekend je vaste telefoonnummer kwijt. Alhoewel, zo vanzelfsprekend is dat niet meer. Tegenwoordig heb je VOIP oftewel Voice over IP. Zeg maar telefoon via internet. Er zijn nu ook diverse bedrijven in Nederland die je graag helpen aan een normaal “vast” Nederlands telefoonnummer. Wij hebben ook sinds enige jaren een telefoonnummer uit mijn oude woonplaats (Roosendaal). Bel je dat nummer, dan gaat de telefoon hier over en de persoon die dan belt belt voor het normale Nederlandse telefoontarief.

Sinds kort werk ik (vanuit huis) voor een bedrijf in Rotterdam en aangezien klanten me ook wel eens willen bellen heb ik er voor het gemak ook maar een Rotterdams telefoonnummer bij genomen. Gemak dient de mens tenslotte.

Nu is VOIP nog relatief onbekend, veel mensen denken bij bellen via internet aan een headset aan je PC en dan via een programma op de computer bellen, maar niets is minder waar. Veel modems kunnen dat tegenwoordig voor je regelen en bij ons gaat dus ook gewoon de telefoon over als  er iemand belt met ons Nederlandse telefoonnummer, we merken niet eens of iemand met het Duitse of het Nederlandse nummer belt.

Een gedachte over “Telefoon..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *