Prijzen

Als grensbewoner die regelmatig de grens overgaat, koop je dingen in het land waar het het goedkoopste of het beste is.

Zo kopen wij bijvoorbeeld ons brood in Nederland. Net zoals pindakaas, chips en hagelslag. En tot enige tijd geleden ook diesel. Renée d’r auto rijd op benzine dus die tankt al jaren hier in Duitsland, maar mijn auto rijd op diesel en dat was in Nederland altijd goedkoper. Niet dat ik ervoor naar Nederland reed, maar ik ben er toch regelmatig (voor het kopen van brood, pindakaas, chips en hagelslag 🙂 )

Per 1 januari heeft Nederland de BTW verhoogd van 19% naar 21%. Het leven in Nederland was kennelijk nog niet duur genoeg of was de schatkist misschien leeg? Anyway, dankzij deze BTW-verhoging is de dieselprijs in Nederland nu even hoog als in Duitsland en heeft het ook geen zin meer om met tanken te wachten tot ik een keer in Nederland ben. Zo krijgt de Duitse overheid ook weer wat extra binnen.. 🙂

Een gedachte over “Prijzen”

  1. Hallo,
    Ik wil graag in Duitsland gaan wonen maar ben eerst veel informatie aan het zoeken en hopelijk kunnen jullie mij daarbij helpen. Mijn vragen zijn

    – wat moet je regelen allemaal voor de verhuizing
    – wat zijn ongeveer de kosten om je in te laten schrijven enz.
    m.v.g. Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *