Daaaaag spar, daaaaag beuken..

Toen we het huis kochten was onze voortuin een grind-woestijn met 2 beuken en een spar. Zie deze foto die in 2006 gemaakt is.

Voorkant in 2006

Later hebben we het grind al eens zo goed en zo kwaad mogelijk weggehaald en een heg geplant. Het probleem is en blijft echter dat dat grind helemaal in de bodem zit die daardoor zo hard als steen is en waarmee je dus weinig kunt beginnen. De buurman heeft met z’n minitractor al eens sleuven in de bodem gemaakt, waardoor ik het met veel moeite om kon spitten, maar het bleef een probleem dat de grond daar erg stevig is.

En ander probleem was dat bomen groeien… Dat is iets waar de vorige eigenaresse van ons huis kennelijk niet aan heeft gedacht, wat op meer plekken in de tuin te zien is. Dat die beuken groeien was niet zo’n probleem (dat zijn vreemde dunne langwerpige bomen die niet breder maar alleen maar hoger worden) maar de spar werd wel een probleem, deze begon al aardig richting heg en weg te groeien en daarbij begon hij onze voortuin grotendeels te bedekken. Tevens hadden we het plan opgevat om dit stukje tuin te gaan bedekken met worteldoek, het gras en onkruid groeien er lustig en door de vreemde harde grindhoudende bodem is het lastig om er andere dingen te planten.  Worteldoek leggen onder die spar lukt echter niet en het ding moet er toch een keer uit omdat hij gewoon te groot wordt, vandaar dat we na lang wikken en wegen besloten hebben dat we hem er dan het beste gelijk uit kunnen halen.

En natuurlijk hebben we er ook actiefoto’s van gemaakt… 🙂

Eerst de onderste takken er vanaf zodat ik bij de stam kan komen.

Voortuin2

 

 

Voortuin1

 

 

En dan kan de zaag erin:

 

Voortuin4

En hij ligt…

Voortuin5

Nog even los zagen…

Voortuin6

En hij is klaar voor verwerking tot brandhout.

Voortuin7

De volgende klus is om alle gras en onkruid weg te halen en er worteldoek in te leggen.

We zijn overigens verrast door het uitzicht dat we ineens hebben uit ons voorraam en hoeveel licht er ineens binnen komt…

Een gedachte over “Daaaaag spar, daaaaag beuken..”

  1. Ja dat scheelt enorm! De buren hebben ook hun dennen aan de achterkant van hun tuin omgezaagd, en gelijk heb ik nou veel meer uitzicht vanaf de kralenkamer!
    (niet door het snoer zagen he… 😀 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *