Is this the way to Amarillo?

Tony Christy zong er al over..

En uiteraard de te vroeg overleden Albert West ook.

En wij wilden die weg naar Amarillo wel eens zien. Dus vanuit Lawton naar Amarillo.

Wat ons opviel was dat het er behoorlijk anders uitzag dan in Iowa en Illenois. In deze staten heb je over het algemeen akkers met gewassen of netjes verzorgde steden. Dat was wel heel opvallend aan Chicago. We zijn een week te gast geweest bij een gezin wat in Arlington Heights woont, dat is een voorstad (Suburb) van Chicago. En zo liggen er heel wat om Chicago heen en dat lijkt allemaal op elkaar. Allemaal losstaande huizen met een voortuin met gras, een stoep, weer een strookje gras en dan de weg. Toen we een week geleden naar Iowa zijn gereden en we kwamen weer terug zeiden we tegen elkaar: “dit ziet er bekend uit, we moeten er bijna zijn”. En dan kijk je op je TomTom en dan blijk je nog een uur te moeten rijden. Al die voorsteden zijn allemaal aan elkaar geplakt, er zitten dezelfde winkels en je rijd de een in en de ander uit zonder dat je het merkt.

Niet in Dallas. Daar liggen de suburbs (voor zover wij konden zien tijdens ons korte bezoekje) los van elkaar en los van Dallas. Het ziet er ook allemaal onverzorgder uit. Ik kan niet zeggen waar dat aan ligt, maar ik denk omdat er ook aardig wat “ouwe troep” is blijven staan her en der en omdat er aardig wat groen is met metershoog onkruid. En hetzelfde zie je eigenlijk op de wegen tussen Dallas en Amarillo. Veel grond waar zo te zien niets mee gedaan wordt en waar verwilderde struiken groeien, hier en daar een dorpje waar weinig mensen wonen en veel leegstand is. Gelukkig regende het niet meer na die wolkbreuk van gisteren.

USA171k

Na aankomst in Amarillo nog even naar een Walmart (heeeeel erg grote supermarkt). In omgeving Chicago en Dallas hadden we keuze uit zenders met 24 uur per dag 70’s en 80’s muziek, maar verder van de grote steden vandaan hoor je vooral country en western en Spaanstalige muziek op de radio. En dus bij een Walmart maar even een stickje op de kop getikt die we in de USB van de auto kunnen stoppen met wat leuke eigen muziek erop. Daarbij wordt iedereen die in deze streken rijd aangeraden om een paar gallon (1 gallon is ruim 3,5 liter) water mee te nemen om bij autopech iets te drinken te hebben dus dat hebben we ook maar gelijk gekocht. Bijkomend voordeel, bij kraanwater wordt vaak chloor bijgemengd en dat is niet bepaald lekker en nu hebben we dus chloorvrij water.

Oh ja, en die weg naar Amarillo? Die hebben we gezien. Verschillende zelfs.

USA201k

USA179k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *