Standing on a corner

Voordat u dit bericht gaat lezen, start eerst even deze video! Dan hoort u gelijk wat muziek en het heeft te maken met dit deel van onze reis.

Vanmorgen zijn we vertrokken uit Holbrook om weer een stukje Route 66 te gaan volgen. We rijden door Winslow en daar zegt Renée “als je nog een straathoek wilt bezoeken die in een nummer van The Eagles genoemd wordt dan moet je hier omdraaien want het is daar eenrichtingsverkeer”.. Zo gezegd, zo gedaan. We stoppen daar op een ietwat onwerkelijke plek. Uit een luidspreker aan een souvenirwinkel klinkt een liveconcert van The Eagles en de straathoek ziet er …. apart uit. Een standbeeld, een muurschildering een enorm Route-66 logo op de straat..

Standing on a corner in Winslow Arizona

Dit is de hoek die bezongen wordt in “Take it Easy” van the Eagles.

Well, I'm a standing on a corner
 in Winslow, Arizona
 and such a fine sight to see
It's a girl, my Lord, in a flatbed Ford 
 slowin' down to take a look at me
 Come on, baby, don't say maybe
I gotta know if your sweet love is 
 gonna save me 
We may lose and we may win though 
 we will never be here again 
 so open up, I'm climbin' in, 
 so take it easy

We staan gewoon op deze straathoek, de straathoek waar de auto van Jackson Browne ooit stilviel en waar bovenstaande dus kennelijk echt gebeurd is. Jackson Browne heeft “Take it Easy” nooit helemaal afgemaakt, Glenn Frey van the Eagles vond het een te goed nummer om op de plank te laten liggen en heeft er een einde aan gemaakt en opgenomen. En het was de eerste single en eerste hit van The Eagles. En ik kan er niets aan doen, maar het maakt indruk, deze hoek.

P1010658_resize

Ik sta gewoon op de corner met mijn arm op het standbeeld van Jackson Browne. Daar ben ik overigens niet de enige mee, want in een half uurtje tijd gaan er een man of 10 op de foto met dat beeld, en dat op een maandagmorgen.. In de souvenirshop heb ik trouwens nog een mooi metalen Route-66 bordje en route-66 fuzzy dice (stoffen dobbelstenen voor in de auto) op de kop getikt.

Na deze indrukwekkende hoek (ja, het lijkt stom, maar je moet er geweest zijn 🙂 ) rijden we door over een prachtige weg door een bos. De weg maakt een bocht en in het verlengde is een wandelpad. Mooie plek om even wat te drinken en de benen te strekken. Naast het wandelpad staat een bord en wat blijkt, het wandelpad is de orginele route van 1921 tot 1931.  Het wandelpad is zelfs verhard, uiteraard is dat nog het orginele wegdek uit de 20er jaren van de vorige eeuw

P1010680_resize

Aan het andere eind staat een General store.  Mooie plek om nog even een ijsje te eten. Die General store staat er al heel lang en wat blijkt. Vroeger liep route-66 langs de andere kant.  Toen de weg is omgelegd hebben ze de ramen en deuren uit wat nu de achterkant is gehaald en die er weer aan de voorkant in gezet.. 🙂

Het was trouwens een leuke gevarieerde weg. Van heel goed wegdek tot bijna zandweg met kuilen enzo. Het houd het rijden tenminste leuk.

Tijdens een stukje snelweg kwamen we nog langs een oud stukje route-66. 2 Guns heet het.

Er staat nog een oud benzinestation:

P1010664_resize

en een bord

P1010665_resize

En een oud gebouw. Het was vroeger wellicht een handelspost, maar met het verdwijnen van Route-66 verdween ook de aanloop ..

P1010672_resize

Het leuke is, dit staat al tientallen jaren leeg, en het ziet er nog vrij goed uit. Helaas is er wel veel gesloopt, maar rotten doet het niet. Groot voordeel van de droge lucht hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *