De kattenren begint vorm aan te nemen

Omdat we hier straks met drie katten gaan wonen, waarvan er eentje op zijn zachtst gezegd nogal avontuurlijk is, en bovendien een fanatiek jager (iemand al eens een vlaamse gaai in zijn woonkamer gehad? – ik wel), bouwen we een kattenren. Ook erg prettig voor de in groten getale aanwezige vogeltjes. Die willen we namelijk graag houden.

Aangezien het wel handig is als de katten de ren ook kunnen betreden, hebben we nu een tunnel in de buitenmuur van het washok

Door het raam heen is al gaas zichtbaar

Het dak is al bijna onder de pannen 

Hier zie je de uitgang van de tunnel

In eten is ook voorzien, al zijn de pruimen nog wat groen

Een fase verder: greppel waarin het gaas wordt ingegraven tegen ontsnappingspogingen

Het dak zit erop, Franks vader en Frank zelf werken nu aan de zijkanten

Steeds meer gaas wordt in de ren verwerkt

De ren is nog niet klaar, maar vandaag is er wel een hoop werk verzet!

Nog wat andere foto's:

Een deel van de omheining (met praktisch waarschuwingslapje: pas op, hier loopt een draad)

De gefatsoeneerde kersenboom, waarvan de takken voorheen helemaal in de berm hingen

Gele pruimen (mirabellen), gisteren een grote bak geplukt en tot heerlijke jam verwerkt

Zoef de Haas, daarvan lopen er hier heel wat rond

Een deel van het coniferenbestand, moet nog verder uitgedund worden

Voor de vogeltjes wordt prima gezorgd. Ze eten ons de oren van het hoofd 

Aanstaande maandag wordt mijn auto gekeurd. Volgende week laat ik me uitschrijven in mijn huidige woonplaats en dan kan ik mezelf, Christan en daarna de auto laten inschrijven in Duitsland. Dan krijg ik dus ook een Duits kenteken. Ik heb al een mooi nummer gereserveerd…

Vandaag zijn we naar de gemeente geweest om uit te zoeken hoe het hier zit met het ophalen van het afval. We waren er al achter dat ze steeds op woensdag een bak komen legen, maar we missen in elk geval één bak (die voor verpakkingen) en de grijze restafvalbak is stuk. En Frank heeft een keer gezien hoe de mensen van de ophaaldienst ijverig op zoek waren naar een bak die wij kennelijk niet hebben.

Op het stadhuis kregen we als eerste een afvalkalender (handig!) en daarna mochten we doorlopen naar boven om de rest te regelen. We kwamen bij een dame terecht die uitlegde dat wij een verklaring moesten tekenen waarin we akkoord gaan dat wij vanaf 1 juli verantwoordelijk zijn voor de vuilproductie hier.

Ze legde uit dat we geacht worden heel veel verschillende bakken te vullen: een papierbak, een verpakkingenbak, drie glaskratten (voor groen, bruin en wit glas), een restafvalbak en een biobak. Die laatste zullen we niet gebruiken, we willen compost maken, dus moesten we nog een papier tekenen; ditmaal voor vrijstelling van de kosten voor de biobak.

We vroegen nog naar een grotere maat restafvalbak, maar aangezien die 230 euro per jaar extra kost, hebben we daar toch maar vanaf gezien… Nu krijgen we dus een nieuwe grijze bak, een gele verpakkingenbak alsmede de momenteel ontbrekende twee glaskratten. Donderdag om 6 uur 's morgens moet de oude grijze bak buiten staan.

Een gedachte over “De kattenren begint vorm aan te nemen”

  1. ideaal die kattenren ! Wil ik ook nog steeds in mijn tuin. Dit om mijn 2 langharige poezels (nieuwe kitten is ook langharig) binnen de grenzen van mijn tuin te kunnen houden.
    En wat ziet het er allemaal toch gaaaaf uit bij jullie.
    groeten Lous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *