Regelen, regelen, regelen…

Ons leven bestaat momenteel grotendeels uit regelen (en inpakken/uitpakken). Vanmorgen ben ik met mijn auto naar de TÜV geweest om de keuring te regelen. Ik ben naar de gemeente geweest om het overschrijven van de afvalstoffenheffing te regelen. Ik ben zojuist bezig geweest om mijn en Christans verhuizing naar Duitsland via internet te regelen. Morgen contact opnemen met de garage om de CoC-verklaring voor de auto te regelen. En zo regelen we maar door!

Gelukkig is men in Duitsland dol op regeltjes. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat de service er hoog is, ondanks alle bureaucratie. Zo vroeg de man van de TÜV vanmorgen of ik de papieren van de keuring meteen nodig had. Nee, zei ik, niet meteen. Toch heeft hij ze ongevraagd al meteen in orde gemaakt "zodat ik er niet speciaal voor terug hoefde te komen". Hij heeft ook meteen gezorgd dat ik over 2 jaar automatisch een oproep krijg voor de APK, die in Duitsland om de twee jaar plaatsvindt. Alweer wat geregeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *