De dakkapellen komen!

En eindelijk weer eens wat nieuws. Vorige week een telefoontje van onze timmerman, dat we hem waarschijnlijk de laatste week van mei konden verwachten met de dakkapellen. En vandaag stond hij zowaar voor de deur. Even z'n medewerker laten zien wat er allemaal moest gebeuren. En aanstaande maandag gaat het gebeuren. Dan gaat het dak open en komen de dakkapellen erin. Overigens komen de ramen wat later, pas als ze erin zitten kunnen ze goed uitmeten hoe groot ze maximaal kunnen worden. Dus dan moeten ze nog besteld worden wat weer 3 weken duurt. Maar het voordeel daarvan is wel dat ze dan zo groot als mogelijk worden.

Overigens is er de afgelopen tijd weinig te melden geweest. We zijn vooral met dingen in de tuin bezig geweest. Zo heb ik 2 stukken tuin braamvrij gemaakt (dat zal alles bij elkaar zo'n 7 kubieke meter braamstruik zijn geweest) door ze af te knippen en met wortels en al uit te graven. Daarbij ben ik een hoop kleine boompjes (nakomelingen van wat er daar stond) tegengekomen en die heb ik voor een deel uitgegraven en elders (in het grasveld langs de weg) weer teruggeplant, zodat dat wat dicht kan groeien. Sowieso is er de afgelopen tijd aardig wat geplant in de tuin. En er staat nog 1 braamstruik van zo'n 10 meter lang en een meter hoog en breed. Ik heb dus nog wat te doen.. 🙂

2 gedachtes over “De dakkapellen komen!”

  1. Leuk weer een berichtje. Ik geloof maar al te graag dat die lap grond van jullie een handenbindertje is maar je krijgt er ook heel wat voor terug.
    Fijn dat de nieuwe dakkapellen erop gaan. Lekker veel meer licht binnen. Ik hoop dat jullie het droog houden zondag. Er is wat regen voorspeld.
    Zondag, maandag en dinsdag vertblijven wij ook in jullie land. We gaan een paar dagen naar Moer. Uitje voor mijn man zijn verjaardag 🙂

  2. We krijgen er zeker wat voor terug. Sinds het weer goed is maken we elke avond wederom een avondwandeling door onze tuin en elke keer genieten we weer van het uitzicht en wat er allemaal groeit en bloeit. Grappig is het ook dat we elke keer weer nieuwe dingen ontdekken in een tuin waar we al een jaar komen. We hebben dit jaar ook erg veel bloeiende rozen. Vorig jaar deden ze bijna niets door gebrek aan snoeien, maar aangezien ik ze vorig jaar gesnoeid heb hebben we dit jaar de meest prachtige en heerlijk ruikende rozen. Momenteel ook erg mooi bloeiende rodondendrons trouwens. En allerlei andere dingen.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *