Nieuwe bomen

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met bomen, struiken en planten kopen. Waaronder 32 appelbomen. Waarom zoveel vraagt u zich af? Ach, appelbomen zijn leuk, ze leveren appels op en we hebben er een goed(koop) adres voor. Tevens heeft deze kweker een heleboel rassen in voorraad. Veel oude rassen die hij op deze manier helpt in stand te houden. Die in dat vierkant zijn nog kleintjes, 1 meter hoog ongeveer. De meeste andere zijn groter (2 a 2,5 meter). Dus hopelijk groeien ze snel. Hieronder een plattegrond. De letters geven appelbomen aan, de cijfers andere fruit-bomen en struiken. Dat laatste lijstje is trouwens nog niet compleet..

Bomenplattegrond

Appels

 • A – Sweet Caroline
 • B – Benoni
 • C – Rode Gravensteiner
 • D – Bramleys Seedling
 • E – Gloster
 • F – Winston
 • G – Yellow transparant
 • H – Notarisappel
 • I – Rode Dijkmanszoet
 • J – Rode Mantet
 • K – Groninger Kroon
 • L – Alkmene
 • M – Jonagold
 • N – Cox Orange Pippin
 • O – Elstar
 • P – Ingrid Marie
 • Q – Lombarts Caville
 • R – Dubbele Bellefleur
 • S – Sterappel
 • T – Summerred
 • U – Golden delicious
 • V – Gloster
 • W –  Granny Smith
 •        Tussen W & X op de kaart staat nog een Rode Boskoop
 • X – Rubinette
 • Y – James Grieve
 • Z – Rode Boskoop
 • AA – Jacob Lebel
 • AB – Onbekende appelbomen die er al stonden

De rest

 • 1 – Aalbessen (rood en wit)
 • 2 – Walnoot
 • 3 – Tamme kastanje
 • 4 – Peer
 • 5 – Pruimen
 • 6 – Kersen
 • 7 – Bruine Hazelnoot

De lijst van "de rest" is nog niet helemaal compleet.

4 gedachtes over “Nieuwe bomen”

 1. Wow, dat zijn wel heel veel bomen jongens!! Dat wordt nog een hele klus als die straks met zijn allen gesnoeid moeten gaan worden.
  Het zal er wel gaaf uit gaan zien, als ze in bloei staan. Hoelang duurt het nog voordat ze vrucht gaan dragen? Dat doen fruitbomen toch de eerste jaren niet of heb ik het mis?

 2. Hallo Han,
  Ik weet niet wanneer ze vruchten gaan dragen. Maar dat zien we vanzelf. De meesten krijgen intussen al wel blad. Het snoeien moet gelukkig enigszins gespreid aangezien het allemaal verschillende soorten zijn, de een moet in het najaar, de ander juist weer in de winter of het voorjaar. En dat is gelukkig ook niet zoveel werk. Bij de grotere bomen is het vaak veel meer werk. Maar we zijn inderdaad ook wel erg benieuwd wanneer ze in bloei komen en hoe dat eruit gaat zien.

 3. Hallo Han,
  Er is hier genoeg te beleven. Maar ja, veel te doen, en dus weinig tijd om te schrijven. We zijn op het moment druk in de tuin bezig. Onder andere met het verplaatsen van kleine boompjes en het planten van boompjes en struiken en allerlei andere zaken. Binnenkort zal ik weer eens wat schrijven over onze bezigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *