Naar Iowa en American Pickers

American Pickers is een programma over 2 mannen die in een busje door Amerika rijden en in schuren en andere stoffige plaatsen op zoek gaan naar oude dingen en die kopen om het weer te verkopen in hun winkel.

Aangezien we er in de buurt zijn was het natuurlijk leuk om er te gaan kijken.

American Pickers

 

Dit is hun werkplaats en de bus. Uiteraard waren ze er zelf niet. Je kon de shop wel bezoeken en er staan een aantal zaken uit de serie opgesteld en uiteraard kun je er ook souvenirs kopen.

Oilcans

Oliebussen zijn vaak te zien in de serie.

Deze rare pop hebben we ooit een keer gekocht zien worden. Het was reclame voor Philip Morris.

P1010803_resize

En deze rare fiets was van Harley Davidson en bedoeld om messen en ander gereedschap op te slijpen.Op de balk kon je zitten en voorop zat dan een slijpsteen, als je trapte dan draaide de steen en kon je dus slijpen.

 

P1010804_resize

LeClaire Iowa ligt trouwens aan de Mississippi en uiteraard zijn we daar ook nog even wezen kijken.

P1010810_resize

En aangezien we over een staatsgrens kwamen moesten we gelijk eens kijken of het waar is dat daar informatie-posten zijn waar je allerlei info kunt krijgen over de staat die je in rijd en waar ook kortingsbonnen te krijgen zijn voor hotels. Dat komt namelijk nog van pas als we een tour door de VS gaan maken. En het klopt dus. Er liggen blaadjes vol met kortingsbonnen en Nederlanders als we zijn gaan we die natuurlijk gebruiken als het zover is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *