Donderdag

Over de woensdag is weinig te melden. We hebben die dag weinig gedaan. Renée en Christan zijn thuis gebleven en ik ben 27 km wezen fietsen. Dat was trouwens nog wel een ervaring, fietsen zijn in de USA wat minder gebruikelijk en dat is wel te merken. Zo heb ik erg veel moeite moeten doen om onder een snelweg door te komen omdat het fietspad vanwege werkzaamheden afgesloten was en er geen alternatief was.

Op donderdag zijn we met het gezin waar we te gast zijn naar downtown (het centrum) Chicago geweest. Da’s wel even wat anders dan het stadje waar wij wonen.. 🙂

We zijn er met de trein naartoe gegaan. Toen we er waren hebben we de watertaxi genomen. Hiermee kom je snel in het centrum en het is nog leuk ook. Het is de eerste keer dat we tussen wolkenkrabbers staan, en ze zijn intussen zo hoog dat ze echt de wolken lijken te krabben..
P1010822_resize

Een nogal opvallend gebouw is het Trump international hotel and tower, 1 van de hoogste gebouwen ter wereld.

P1010820_resize

We zijn lopend naar Millennium-park gegaan. Hier hebben we “the Bean” bekeken, oftewel de Cloud Gate, een kunstwerk van Anish Kapoor. Het ding spiegelt enorm en dus kun je jezelf en de stad erin zien. Het ding is gemaakt van 168 stalen platen die zo gepolijst zijn dat het 1 enorme spiegel is.

P1010825_resize

Je moet ons dus ook ergens kunnen ontdekken op bovenstaande foto.

Hierna zijn we nog in het AON center geweest, onderin zit een leuk restaurant. Het AON center is het op 2 na hoogste gebouw van Chicago.

P1010830_resize

En er ligt ook een fontein bij.

P1010831_resize

Hierna zijn we nog door Michigan avenue gelopen (de Kalverstraat van Chicago, zeg maar) en zijn we in het Lego Activity center geweest.  Hierna weer met de watertaxi en trein terug naar huis.

Nog 1 foto, waarop mooi te zien is waarom die gebouwen wolkenkrabbers heten..

P1010827_resize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *