Honkbal, brood en Geocachemeet

Op vrijdag 3 juli zijn Renée en Christan naar een honkbalwedstrijd geweest, ik heb die dag rustig aan gedaan. Nouja, rustig.. Dan, de vader van het gezin waar we logeren bakt graag allerlei dingen, maar brood mislukt altijd. Logisch ook, want hij gebruikt een broodbakmachine en dat is een verkeerd concept. Vandaar dat ik donderdagavond een deeg heb gemaakt volgens de no-knead-methode, en aangezien dat een nacht moet staan kon ik het vanmorgen bakken.  Dat heb ik gedaan en het is een prachtig brood geworden dat uiteraard prima smaakt. Aangezien het nogal warm was ben ik wat gaan Geocachen en wandelen. ’s Avonds hadden we een geocachemeet gepland in een park in de buurt.

Dit bord stond trouwens bij het park en daar staan wat eigenaardige dingen op.

2906-161715

Verboden voor honden.. Okee, dat kan.  Verboden te roken, ook logisch. Verboden voor vogels??? Verboden met vuurwapens??????

Het thema van de meet was “Holland meets America” en zowaar waren er een aantal aanmeldingen. Het was dan ook erg gezellig, er was zelfs een Geocacher uit Canada en de rest waren Amerikanen die uit de buurt van Chicago kwamen. Hierna zijn we nog wezen eten bij een leuke tent, Buona, waar ze allerlei lekkere dingen hadden. Op de terugweg zagen we nog een 3th of july vuurwerkshow. Dat was kennelijk alvast een kleine voorbereiding op morgen, the 4th of july.

Take me out to the ballgame
Iets wat ik nooit gedacht had nog eens mee te maken: een honkbalwedstrijd in Amerika. Toen ik Dan (onze gastheer) vertelde dat ik heel graag een wedstrijd zou willen zien, was hij daar als sportliefhebber meteen voor in. Er waren nog kaartjes te krijgen en we gingen samen met Christan en Theo naar de Chicago Cubs. We werden wel gewaarschuwd: de Cubs verliezen altijd…

USA101k

We gingen met de trein en een bus naar het stadion. Onderweg zagen we steeds meer mensen in shirts van de Cubs, maar ook van andere clubs. Het ging er allemaal heel gemoedelijk aan toe. Het laatste stuk liepen we. Het stadion van de Cubs, Wrigley Field, is een van de oudste en mooiste stadions in Amerika. Het is gebouwd in 1929 en ligt midden in een woonwijk. Pas onlangs zijn er twee enorme videoschermen geplaatst. (Dit overigens tot ongenoegen van de omwonende mensen, die tribunes op hun daken hebben gebouwd en de plaatsen verkopen aan fans – sommige van deze tribunes kijken nu niet meer uit op het veld maar tegen de achterkant van de schermen. Niets tegen te doen natuurlijk, de Cubs zijn niet echt blij met deze illegale toeschouwers.)

USA097k

Ik keek mijn ogen uit. Wat is dat mooi, zo’n wedstrijd in een “echt” stadion, met ruim 41.000 toeschouwers. Natuurlijk met hotdogs, Cracker Jacks (caramelpopcorn) en veel reclames maar ook veel statistieken en spelletjes op de borden. En uiteraard de “7th Inning Stretch” die uit volle borst door iedereen wordt meegezongen. Helaas verloren de Cubs deze wedstrijd van de Miami Marlins met 1-2, zoals voorspeld. Maar de volgende twee hebben ze wel gewonnen!USA108k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *