Key-day

Jeetje, wat een dag, ik ben net thuis. Vanmorgen eerst een lange sessie gehad (in onze nieuwe woonkamer!) met een verzekeringsmeneer om alle benodigde verzekeringen af te sluiten, zowel voor het huis, onszelf en Franks auto. Vervolgens naar de gemeente om Frank in te schrijven als semi-Duitser. Daarna naar Kleve voor het kenteken van de auto.

En daar liep het mis, want we moesten ineens een brief van de garage hebben waarin ze verklaren dat het chassisnummer klopt met de COC (= technische gegevens van de auto) en dat er nog niet eerder een Fahrzeugbrief voor de auto was uitgegeven door hun (nogal overdreven voor een nieuwe auto, lijkt ons). Die hadden we dus niet omdat we dat niet wisten. Gelukkig heeft Frank goede banden met de garage zodat die brief vanavond nog gemaakt kon worden. Maar ja, Frank moest er wel voor terug naar Roosendaal…

Na deze tegenvaller zijn we weer naar ons huis gereden om daar nog het een en ander te regelen met Inge. Zo moesten we tekenen voor de meterstanden, wat geld overhandigen voor de spullen die we overgenomen hebben, ons uit laten leggen hoe de verwarming werkt en nog wat zaken. En natuurlijk: de sleutel officieel in ontvangst nemen!

Vandaag ontdekten we frambozen in de tuin, jammie! En nu het huis zo goed als leeg is, zien we pas hoe groot het eigenlijk is. Zo groot dat de software van de verzekeringsmeneer er moeite mee had. Het huis was te groot, de schuur al helemaal en als de inboedelpremie per vierkante meter vloeroppervlak berekend zou worden waren we morgen failliet. Gelukkig is het allemaal opgelost en zijn de premies behoorlijk gunstig uiteindelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *