Cursus-nieuws

Zoals bekend moge zijn, zijn wij beiden bezig aan een cursus Deutsch als Fremdsprache. Rewimo aan een cursus voor mensen die vlekkeloos Duits spreken en ik in een klas voor Anfänger.

Maandag werd ons verteld dat de klas te groot was (en dat was hij ook) en dat hij opgesplitst zou worden. De klas werd opgesplitst op alfabet en ik kwam dus met een aantal anderen bij een nieuwe leraar. Deze leraar heeft een andere manier van lesgeven. Een manier van lesgeven die goed werkt als je al een beetje een basis hebt, maar die niet werkt als je uit een heel ver land (Philippijnen, Kameroen, Sri Lanka, Kosovo, Armenie bijv.) komt en nog geen letter Duits begrijpt.

Gisteren hebben we het maar eens besproken. Dat het ons beter leek om de klassen anders in te delen. De echte beginners in klas 1 en de mensen die het wat beter begrijpen in de andere klas. Gelukkig was onze leraar het met ons eens en ging hij het met de andere leraar bespreken. Ik ben dus benieuwd hoe de indeling maandag is…

Gisteren hebben we trouwens het verschil geleerd tussen wo, wohin en woher…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *