Internet-perikelen

Internet is een ramp als je in het buitengebied woont, zoals wij. De snelheid van ADSL is afhankelijk van de afstand tot de telefooncentrale. Maar goed, toen we onze Bauernhof kochten hebben we eerst uitgezocht of vast internet mogelijk was, en dat we geen monstersnelheden zouden halen dat wisten we wel. Het belangrijkste was dat vast internet mogelijk was. Sterker nog, als het niet mogelijk was geweest hadden we dit huis niet gekocht.
We zijn dus een maandje voordat we hier gingen wonen een winkel van Deutsche Telekom (Duitse KPN, zeg maar) binnengelopen en hebben een pakket genomen met telefonie en onbeperkt internet. En ach, het werkte, al was het niet snel.
Een tijd geleden stond er een man voor de deur van een alternatieve provider. En aangezien DT best wel duur is, deze aanbieding maar genomen. Het scheelt toch zo’n 15 euro per maand. De man vertelde wel dat de snelheid vergelijkbaar zou zijn met wat we toen hadden.
Afgelopen maandag was het zo ver. We zouden omgeschakeld worden. En inderdaad, om half 11 viel het signaal weg. Doos open, nieuw modem eraan en het modem ingesteld.. Zit ik zo eens door de instellingen van het modem te snuffelen, zag ik hogere snelheden staan dan dat we bij DT hadden.. Nouja, zal wel, dacht ik nog. Maar inderdaad, alles is sneller. En zo zijn we dankzij de overstap goedkoper uit en is het internet ook nog eens 4x zo snel als voorheen. Van DT kregen we 896/16, nu krijgen we 3221/600 (voor wie dat wat zegt). Naar Nederlandse begrippen is het nog steeds niks, maar wij zijn er erg blij mee…

2 gedachtes over “Internet-perikelen”

  1. Ik kan me zo goed voorstellen dat jullie helemaal blij zijn met deze versnelling. Wie weet wat er in de toekomst nog in zit. Voorlopig kunnen jullie hiermee even voort 🙂

  2. Uiteraard zijn wij geinteresseerd waar jullie nu bij zitten en of dat in de toekomst ook wat voor ons is.. maar dat horen we nog wel.. we zitten nog ruim een jaar aan DT vast..
    grusse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *