Braadworst-gate :)

Feministisch Duitsland staat op z’n kop. Edeka (een supermarktketen) heeft aparte braadworst voor mannen en voor vrouwen in de schappen liggen.

Braadworst

De vrouwenvariant wordt aangeprezen als extra mager, terwijl bij de herenvariant stevig, krachtig en gekruid vermeld wordt. Ook wordt de verpakking bij de heren opgesierd door een fraaie dame in een strak jurkje en staat er bij de damesvariant een gespierde heer met enkel een broek aan op. Ook zijn de mannenbraadworsten 2x zo zwaar dan de vrouwenvariant.. Alhoewel er in bepaalde kringen aardig wat ophef over is, staat het de geëmancipeerde dames naar mijn idee vrij om de mannenvariant te consumeren, net zoals het heren die op hun gewicht willen letten gerust de damesvariant mogen eten.

Of simpeler nog, neem gewoon een ander merk. Maar dat is vast te simpel gedacht.. 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *