Een goedkoper kenteken

Een kenteken is in Duitsland zo geregeld. Je gaat met de juiste papieren naar het Strassenverkehrsamt, je wacht heel de ochtend en als je dan aan de beurt bent krijg je op een gegeven moment een papiertje mee waarop je nieuwe kenteken staat. Tegenover dat Strassenverkehrsamt zit dan een zaak waar je je kentekenplaten kunt laten maken en die kentekenplaten kosten je dan een bedrag tussen de 30 en 40 euro..

Dat kan goedkoper! 🙂

Je kunt een wunschkennzeichen (keuzekenteken) aanvragen. Dat gaat gewoon via internet en het reserveren kost niets. Een eenmaal gereserveerd kenteken blijft een maand gereserveerd en daarna kun je hem weer voor een maand verlengen.Een voordeel van een keuzekenteken is ook dat je weet wat je als kenteken krijgt. Als je hem niet kiest dan zou je een hele rare letter/cijfer-combinatie kunnen krijgen.

03-Euro-Kennzeichen

Overigens, de letters voor de stickertjes staan vast, de letters en cijfers daarna zijn te kiezen, mits ze beschikbaar zijn.

Als het kenteken gereserveerd is kun je kentekenplaten bestellen via internet (tenslotte weet je wat erop moet komen), dat kost je inclusief verzending iets tussen de 10 en 15 euro. Als je je kenteken aan gaat vragen neem je de reservering en de kentekenplaten mee en je meld je bij het strassenverkehrsamt, hier moet je 12,80 extra betalen (vanwege het keuzekenteken) bovenop de normale kosten. Echter, aangezien je kentekenplaten zo’n 20 euro goedkoper zijn bespaar je nog steeds geld en je hebt een kenteken naar keuze..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *