Het is altijd weer een verrassing wat we voor onze neus krijgen..

Zoals jullie op dit weblog kunnen lezen wonen we ingebouwd tussen de akkers. Voor ons huis ligt een akker waar kennelijk weinig op wil groeien. Het is vroeger een zandgraverij geweest, die hebben ze volgestort met puin en daarna een laag grond erop. Er is ook een plek waar ze elk jaar wel een keer vast komen te zitten met een tractor, kennelijk verzakt het daar nogal makkelijk of zo.

Naast ons huis ligt een hele grote akker, die is van onze buurboer Karl. Deze akker loopt helemaal naar het einde van de weg en de windmolen waarvan elders op het weblog foto’s staan, staat ook in die akker. De akker loopt door tot achter onze tuin, feitelijk is er een hoek uit zijn akker en dat is ons grondstuk. En aan de andere zijkant van het huis (naast de schuur) loopt ook een weg en daarachter ligt (logisch) ook een akker.

Het afgelopen jaar stond op al deze akkers mais. Het gevolg hiervan was dat we aan alle kanten omsloten waren door een 2 meter hoge maismuur. Zoals jullie wel zullen begrijpen zijn we dus altijd erg benieuwd wat we dit jaar weer krijgen en elke keer als er een tractor of ander landbouwvoertuig bezig is kijken we of we kunnen ontdekken wat hij gaat doen.  Aangezien de meeste gewassen pas na de zomer geoogst worden kan het het verschil zijn tussen een hele zomer mooi uitzicht of een hele zomer ingebouwd zitten in een maisveld..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *