Werk, werk en nog eens werk

Alhoewel de boerderij in een prima staat is, willen we toch wat dingen aanpassen. Logisch ook, iedereen die een huis koopt verandert dingen, lijkt me…
Toch valt dat bij ons in het huis zelf heel erg mee. De greepjes van de keuken willen we nieuwe voor. net zoals de deurklinken en deurschildjes.
Enigszins meer werk wordt de schuur. Deze wordt nu gedeeltelijk gebruikt voor opslag. Eigenlijk alleen de grote ruimte met de grote deuren. Daar staat een boottrailer, wat fietsen, bouwmateriaal en meer van dat soort spullen…
Om een en ander te verduidelijken heb ik de plattegrond maar een beetje ingetekend..

Voor een tekening met heel het huis erop en de meeste plannen ingetekend klikt u hier
Zoals te zien is komt er in de rechterruimte een muziekstudio en een fotostudio. Ik (Frank dus) ben nogal een muziekverzamelaar. Die hobby is enigszins uit de hand gelopen… Mijn platen- & CD-verzameling is nogal gigantisch van aantal & omvang geworden in de loop der jaren.. Vandaar dat we deze onder gaan brengen in de schuur. Behalve de platen en CD’s komt hier vanzelfsprekend ook de apparatuur om ze af te spelen, alsmede 1 of 2 PC’s. Daarbij zijn wij nogal liefhebbers van flipper- en gokkasten en hebben we intussen 3 flipper- en 3 gokkasten aangeschaft, deze komen er ook te staan. En dan komt er waarschijnlijk ook nog 1 jukebox bij, welke nu al in mijn huis staat (en dat is dus een andere dan die hierboven staat). Voor de kenners, de flipperkasten zijn “The Getaway/High Speed 2”, “Party Zone” en een oude 70’er-jaren-kast die Yeehaw heet. De gokkasten zijn de “Happy Hour” welke op euro’s speelt, een 70’er-jaren London Club welke op guldens speelt en een gokkast die bij Renee in huis staat en waarvan ik de naam even niet weet… En dan komt er vast nog wel een bank te staan, enige barkrukken en wellicht ook nog een bar. En wellicht nog wat leuke verlichting, mijn verzameling Coca-cola snuisterijen en andere leuke dingen.
De fotostudio wordt primair voor het maken van foto’s van mensen. Portretten en dergelijke. Camera dus met statief, verlichting, gekleurde achtergronden en accesoires om wat meer op de foto te hebben dan alleen een mens en een achtergrond..
Garage spreekt voor zich denk ik. Tevens komt hier de opslag van (tuin)gereedschap en allerlei andere materialen. De ruimte gemerkt met opslag hebben we nog geen bestemming voor. We gaan hem dus waarschijnlijk als opslag gebruiken, waarvan weten we nog niet.
Dan willen we nog een kattenren. Het zou wat vervelend zijn als de katten heel de omgeving door gaan struinen. Daarom willen we een kattenluik maken in de buitendeur van de kelder en bovenaan de keldertrap een ren maken zodat de katten naar buiten kunnen zonder dat ze kunnen ontsnappen.
Dan willen we een veranda. Aan de achterkant bij de buitendeur van de woonkamer. We willen graag buiten zitten en van het uitzicht genieten.. En als het weer wat minder is dan is een afdak boven je wel prettig. vandaar een veranda. En dan willen we ook graag een houtoven.. Voor verse broodjes, pizza en BBQ’en enzo… Echte plannen hebben we daar nog niet voor, maar hij zal er wel komen.
En dan heb ik de echte grote klussen nog niet genoemd..
De vloer van de schuur is niet egaal. Kennelijk stonden daar vroeger koeien en die heeft dus hoge en lage stukken met een hoogteverschil van 10 a 15 cm. Da’s een beetje lastig als je je auto erin wilt parkeren. Dus dat moet op 1 hoogte komen. Met beton aan de gang dus..
En de grindvlakte achter en naast het huis…. Dat vinden we ook niets. Dus dat moet weg en daarvoor in de plek willen we naast het huis een klinkerweggetje met een paar parkeerplaatsen hebben.
En dan is de ruimte voor de schuur tot de weg gewoon van grond waarop wat onkruid en gras groeit voor zover ik mezelf herinner. Dat moet dus ook klinkers of beton worden. we moeten tenslotte wel in onze garage kunnen komen met de auto..
En verdere plannen, lezen jullie in deel 2. Binnenkort hier online.

2 gedachtes over “Werk, werk en nog eens werk”

  1. En natuurlijk moet er op termijn ook nog een schaapje voor Christian komen toch?
    Mooi huis hoor , waar ligt het precies? Is het een beetje hier in de buurt of veel zuidelijker?
    groetjes Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *